Skip to main content

Je docent

Mijn naam is Marije Steijling en ik ben docent Italiaans. Mijn liefde voor Italië en de Italiaanse cultuur is ontstaan op ‘Rome reis’ in de vijfde klas van het VWO. Ik ben afgestudeerd in Italiaanse taal-en letterkunde aan de Universiteit van Amsterdam. 
Een andere liefde is kunst. Tijdens en na mijn studie was ik actief als autodidact kunstenaar en verkocht mijn werk aan bedrijven en particulieren. Uiteindelijk wilde ik mijn passie voor de Italiaanse taal meer de ruimte geven. Daarom geef ik sinds 1999 Italiaanse taalverwerving bij verschillende instituten, naast bedrijfstrainingen Italiaans en lessen aan particulieren. Ook geef ik Italiaanse literatuur- en filmanalyse cursussen in het Italiaans.
Je kunt bij mij Italiaans leren in een veilige, positieve en prettige leeromgeving, waarin ons gemeenschappelijk doel is om zoveel mogelijk Italiaans te spreken en te verstaan. Andere aandachtspunten tijdens de trainingen en lessen zijn lezen en waar nodig schrijven.  
Je hebt bij Bella Lingua Italiaans de keuze uit een breed palet van cursussen, privé- of duolessen (A0/A1 – B2), zodat je kunt starten op jouw eigen niveau. 
Heb je liever een workshop Italiaans met een lunch uit il Bel Paese, een bedrijfstraining in company of zoek je iets anders dan op de website staat? Vraag naar de mogelijkheden.
A presto!

Een cursist over de Italiaanse les van Marije Steijling:

“Knap hoe je kleine gesprekjes aan het begin van de les ombuigt naar iets om van te kunnen leren en op die manier steeds improviseert, maar ook je geduldige, aanmoedigende en soms ook strikte aanpak vond ik erg prettig. Foutjes worden meteen gecorrigeerd, op een prettige manier.”